Koordineeritud rünnakud Pariisis kui luureagentuuride hirmude summa

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Francois Hollande ja siseminister Bernard Cazeneuve täna varahommmikul reporterite küsimustele vastamas.
Prantsuse president Francois Hollande ja siseminister Bernard Cazeneuve täna varahommmikul reporterite küsimustele vastamas. Foto: MIGUEL MEDINA/AFP

Juba pikemat aega on lääne luureametnikud hoiatanud, et mitmete islamiterroristide koordineeritud rünnakud arvukate sihtmärkide pihta rahvarohkes linnarajoonis on sisuliselt vältimatud. 

«Juba praeguses varajases staadiumis näeb see [mis toimus Pariisis] välja kui hästi koordineeritud ja kaalukas rünnak arvukate rakukeste poolt arvukate sihtmärkide pihta,» ütles mõttekoja RUSI analüütik Raffaello Pantucci.

«Sellist sorti asjad eeldavad rohket väljaõpet ja palju plaanimist,» vahendab Pantucci hinnangut Financial Times.

Kuigi asetleidnud metsikuste teostaja ei ole veel selge, hakkasid prominentsed ISISe Twitteri-kontod juba eile õhtul otsekui kokkulepitult kasutama hashtagi #ParisIsBurning – Pariis põleb. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles