Keskerakondlik meediaäri imes raha nagu must auk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesknädal.
Kesknädal. Foto: Urmas Luik

Ajalehtede Kesknädal ning Vesti Dnja väljaandja sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital pankrot viis töötukassast 74 000 eurot ning maksuametil jäi pankrotipessa üles ligi 113 000 euro suurune nõue.

Loomulikult ei saanud ka riik sentigi 200 000 euro suurusest rahalisest karistusest, mis määrati sihtasutusele Tallinna linnaametnike Elmar Sepa ja Ivo Parbuse kohtuasjas, vahendab Äripäev

Kui selle aasta septembris otsustas Harju maakohus sihtasutuse pankrotimenetluse lõpetada, haigutas keskerakondliku rahapumbana tegutsenud sihtasutuses kokku ligi 611 000 euro suurune auk rahuldamata jäänud nõuetest.

Arvuliselt oli ligi paarisajast võlausaldajast kõige rohkem tellijaid, kes olid küll ajalehtede eest maksnud, kuid neid enam ei saanud. Riigil oli maksuameti kaudu pankrotipesas ligi 115 000 euro suurune nõue, millest rahuldati lõpuks 1477 eurot. Eesti Töötukassa hüvitas pankrotimenetluse ajal töötuks jäänud 28 töötajale kokku 74 000 eurot.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles