Rahandusministeerium: alkoholieelnõu riivab ettevõtlusvabadust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkohol Maximas.
Alkohol Maximas. Foto: Toomas Huik

Rahandusministeerium märkis alkoholi müüki ja reklaamimist piiravat eelnõu kommenteerides, et see riivab ettevõtlusvabadust ning plaane tuleks rohkem selgitada.

«Seletuskirja sissejuhatavas osas tõdetakse lakooniliselt, et eelnõu on kooskõlas põhiseadusega. /.../ Eelnõul on väga olulised eesmärgid, ent samas riivavad kavandatavad abinõud põhiseaduse §-s 31 sätestatud ettevõtlusvabadust,» kirjutas rahandusministeerium, vahendab ERR.

«On alust arvata, et nt reklaamitootjate tulud võivad eelnõu jõustumisel vähemalt ajutiselt kahaneda ning tegemist pole üksnes nende ettevõtjate loomevabaduse piiramisega. Seetõttu leiame, et eelnõus ette nähtud meetmete proportsionaalsust tuleb põhjalikumalt analüüsida,» öeldakse kommentaaris.

Rahandusministeerium tõdes samas, et toetab eelnõu peamiseid eesmärke ning kooskõlastas eelnõu, kuid tegi samas ettepaneku seletuskirja täiendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles