Valitsus: Eesti makse Türgi kriisiabisse tuleb ELi eelarve tagasimaksest

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria põgenikud Türgis Edirne linnas staadionile rajatud ajutises laagris.
Süüria põgenikud Türgis Edirne linnas staadionile rajatud ajutises laagris. Foto: Selahattin Sevi / SIPA

Suure tõenäosusega tuleb Eesti osa Euroopa Liidult Türgile pagulaskriisiga toimetulemiseks antavast abist tagasimaksetest Euroopa Liidu eelarvesse, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Euroopa Liit kavatseb aidata Türgit pagulaskriisiga toimetulemisel, andes Türgile kriisiabina kolm miljardit eurot, millest 2,5 tuleb liikmesriikidelt ja 0,5 ELi eelarvest. Eesti osa abis on 0,14 protsenti ehk ligikaudu 3,5 miljonit.

«Suure tõenäosusega tuleb see summa tagasimaksetest Euroopa Liidu eelarvesse, mitte uue riikidepoolse sissemaksena,» teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo Postimehele saadetud kommentaaris.

«Seega meie panus oleks vaid arvestuslik, mitte lisamakse Eesti riigieelarvest. Türgi fondi osas lepitakse lõplikult kokku tõenäoliselt 29. novembril toimuval Euroopa Liidu ja Türgi tippkohtumisel,» seisab kommentaaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles