Volkswagen palus patustel end välja anda

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni diiselmootor Los Angelese autonäitusel 2008 aastal, mil VW Jetta TDI võitis «aasta rohelise auto» tiitli.
Volkswageni diiselmootor Los Angelese autonäitusel 2008 aastal, mil VW Jetta TDI võitis «aasta rohelise auto» tiitli. Foto: Damian Dovarganes / AP

Eile pöördus Volkswagen oma töötajate poole palvega anda informatsiooni diiselmootorite petutarkvara tagamaade kohta, lubades vastutasuks amnestiat.

Volkswagenil on tuli takus, sest nii USA kui Euroopa võimud nõuavad neilt kiiremas korras selgitusi, kirjutab Wall Street Journal. «Iga päev loeb,» kirjutas töötajatele VW brändiosakonna juht Herbert Diess.

«Me sõltume teie koostööst ning teie teadmistest, meie töötajad,» vahendab lekkinud memot Wall Street Journal.

Kes iganes enne 30. novembrit esile astub, «ei pea midagi kartma firma poolt. Teda ei oota mingid tagasilöögid töö osas, teda ei vallandata ega võeta vastutusele [tekitatud] kahju eest,» tõotas Diess.

Firma jätab endale õiguse süüd tunnistanud töötajaid ümber paigutada või muuta nende vastutusala. Samuti hoiatas ettevõte, et ei ole võimeline kaitsma inimesi Saksa prokuröride kriminaalsüüdistuste eest. Kuid «nagu näitab kogemus, on koostöövalmidusest kasu.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles