Üle 1000 euroseid arveid uuest aastast deklaratsioonis summeerida ei saa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Maksu- ja tolliamet (MTA) tuletab käibemaksukohustuslastest ettevõtjatele meelde, et selle aastaga lõpeb käibedeklaratsiooni lisa täitmise üleminekuperiood, mille jooksul oli võimalik deklareerida 1000 eurot ületavaid arveid tehingupartneri lõikes summeerituna. Uuest aastast saab tehinguinfot esitada ainult arvete lõikes.

Tehingupartneri lõikes summeeritult andmeid edastanud ettevõtjate hulk on aasta jooksul olnud languses, kuid veel septembris esitas deklaratsiooni vähemalt osaliselt summeerituna ca 30 protsenti käibedeklaratsiooni lisa esitanutest. Neid ettevõtteid, kes esitasid septembris andmeid summeerituna ja kellel oli üle kümne tehingupartneri, oli 3 protsenti käibedeklaratsiooni lisa esitanutest, teatas amet. 

«Ettevõtjate ettepanekul sisseviidud üleminekuperiood ja andmete summeeritud esitamise võimalus on olnud mõistlikuks lahenduseks, et ettevõtjatel oleks piisavalt aega tegeleda vajalike tarkvaramuudatustega või muul viisil oma tööd ümber korraldada. Kui ettevalmistused arvepõhiselt andmete esitamiseks on jäänud tegemata, siis on praegu veel viimane aeg, et jõuda muudatused sisse viia,» rääkis kontrolliosakonna juhtiv pearevident Marika Korka.

Maksuhaldur saadab lähipäevil ka kõigile septembris summeerimise võimalust kasutanud ettevõtjatele vastava meeldetuletuse. Kui ettevõtte kasutatav tarkvara ei toeta faili automaatset koostamist ja esitamist, siis soovitame kasutada võimalust andmefail ise koostada ja vajalikud käibedeklaratsiooni lisad lihtsamalt esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles