Nokia kaardiüksusest ilma jäänud Uber hakkab hoopis TomTomiga koostööd tegema

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TomTomi navigatsiooniseade.
TomTomi navigatsiooniseade. Foto: SCANPIX

Transpordivahendusrakendus Uber hakkab koostööd tegema Hollandi päritolu kaarditarkvaratootjaga TomTom, kirjutab The Verge.

Täna avalikustatud mitmeaastase lepingu järgi saab Uber õiguse oma teenuste tarbeks kasutada TomTomi pakutavat kaardi- ja liiklusinfot. Tehingu finantspool ehk see, kui palju Hollandi ettevõte sellega teenib, jäeti avalikustamata.

Uber on viimastel kuudel teinud suuri jõupingutusi, et parandada oma navigatsiooni puudutavaid tugiteenuseid. Aasta alguses soovis firma osta Nokia müügis olnud kaardiüksust Mapsi 3 miljardi dollari eest, kuid Saksa autotootjate konsortsium tegi lõpuks Soome ettevõttele parema pakkumise.

Uber on hiljuti enda palgale meelitanud mitmed endised Microsofti kaarditarkvaraspetsialistid ning samuti kasutatakse maailma suurima tarkvaraettevõtte otsingumootori Bing kaardistusautosid enda navigeerimisteenuste kvaliteedi parandamiseks ja linnatänavate visuaalse info kogumiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles