Apple´i juht kritiseeris teravalt Microsofti sülearvutit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Microsoft Surface Book on ettevõtte esimene sülearvuti, mis paistab silma eripärase disaini, aga samas ka krõbeda hinna poolest.
Microsoft Surface Book on ettevõtte esimene sülearvuti, mis paistab silma eripärase disaini, aga samas ka krõbeda hinna poolest. Foto: Microsoft

Apple´i juht Tim Cook kritiseeris üleeile Iirimaal esinedes konkurendi Microsofti poolt hiljuti esitletud sülearvutit Surface Book, väites, et seade tekitab kasutajates väärkujutlusi, kirjutab The Verge.

«See üritab olla samaaegselt tahvelarvuti ja sülearvuti, kuid ebaõnnestub mõlemas kategoorias,» kommenteeris Cook, kinnitades samal üritusel, et Apple´i suhted Microsoftiga on «väga head».

Peale Steve Jobsi lahkumist Apple´is ohjad üle võtnud tegevjuht on ka varem hübriidseadmete halvustamisega silma paistnud. 2012. aprillis esinedes võrdles ta seda külmiku ja rösteri üheks tooteks liitmisega. «Muidugi saab neid kokku panna, kuid see ei ole kasutajale ilmselt väga rahuldustpakkuv,» väitis ta.

Microsoft ei jätnud seda lauset tähelepanuta ning eelmisel kuul toimunud Surface Booki esitlusüritusel visati selle üle nalja, kuna vaid mõned nädalad varem oli Apple omakorda esitlenud tahvelarvutit iPad Pro, mis on varustatud senisest suurema ekraani, eemaldatava klaviatuuri ning puutepliiatsiga. Kriitikute sõnul on see väga sarnane Microsofti poolt mõned aastad tagasi turule toodud Surface hübriidseadmete kontseptsiooniga, mille pihta Cooki toonane kriitika oligi sihitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles