Tallinna Vesi esitas uue hinnatõusuplaani

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ian Plenderleith.
Ian Plenderleith. Foto: Marina Puškar.

Vastavalt Tallinna Vee tariifitaotlusele tõuseks veetariifid 2011. aastal 3,5 protsendi võrra, 2,5 protsendi võrra 2012. aastal, 2,6 protsendi võrra 2013. aastal, 2,7 protsendi võrra 2014. aastal ning 2,7 protsendi võrra 2015. aastal.

«AS Tallinna Vesi on esitanud taotluse nominaalseks tariifimuutuseks viie aasta pikkuse perioodi jooksul alates 2011. aasta jaanuarist kuni 2015. aasta detsembrini, sest mitmeaastane tariifitaotlus vastab rahvusvahelistele normidele erastatud vee-ettevõtete reguleerimisel ning samuti arvestab ka veesektori pika-ajalise planeerimishorisondiga,» ütles firma juht Ian Plenderleith pressiteates.

Ettevõte eeldab, et taotlust hinnatakse vaid majanduslikust ning teenuse
kvaliteedi aspektist ning loodab, et tariifitaotlus on esimene aste avatud ja asjatundliku arutelu suunas parimate majandusregulatsioonitavade üle. «Ootame, et ametiasutused arvestaksid AS Tallinna Vesi põhjendatud tulukuse määramisel reaalset kapitalikulu ning investeeritud kapitali tegelikku väärtust,» märkis Plenderleith.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles