Meelis Milder turgutas ostudega Baltika aktsiat

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder.
Baltika Grupi juhatuse esimees Meelis Milder. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Pärast Baltika aktsia hinna langemist pea kolme aasta madalaimale tasemele, asus aktsiaid ostma ettevõtte suuromanik ja juht Meelis Milder, selgub Finantsinspektsiooni andmetest.

Moerõivaste looja Baltika teatas 29. oktoobril, et sai kolmandas kvartalis 0,65 miljonit eurot kahjumit ning üheksa kuu kahjum ulatus 1,7 miljoni euroni.

Mõni päeva hiljem, 2. novembril, langes niigi allakäiguteel olnud Baltika aktsia hind 0,284 euroni, mis oli väärtpaberi madalaim hind alates 12. jaanuarist 2012 ning oli vaid pool senti kõrgem 16 aasta madalaimast hinnast.

Finantsinspektsiooni andmetest nähtub, et Meelis Milder asus eelmisel nädalal Baltika aktsiaid ostma. 3. novembril ostis ettevõtte juht 600 Baltika aktsiat, järgmisel päeval 10 000 aktsiat ning 6. novembril 10 790 aktsiat.

Baltika tehingustatistikast nähtub, et 4. novembril moodustasid Milderi tehingud 91 protsenti Baltika kogu kauplemismahust, mis oli 11 000 aktsiat ning 6. novembril moodustasid juhi tehingud 45 protsenti väärtpaberi kauplemismahust.

Baltika aktsia hinnalangus eelmisel nädalal peatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles