Neli nippi, mis muudavad igapäevase kontorisuhtluse positiivsemaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Positiivne mõtlemine aitab edu saavutada.
Positiivne mõtlemine aitab edu saavutada. Foto: SCANPIX

Koolitaja Deborah Mitchell jagab portaalis Entrepreneur.com nelja soovitust, mille abil on võimalik igapäevast kolleegidega ja alluvatega suhtlemist vabamaks ning heatujulisemaks muuta.

Alusta alati positiivsel toonil

Ükskõik, kas tegu on näost-näkku vestlusega, meiliga, telefonikõnega, kohtumisega või mingit muud laadi suhtlusega – alati tuleks alustada millegi positiivse ja tähendusrikkaga. Kui sa võtad ohjad enda kätte ning alustad vestlust heatujulisena, aitab see paika panna kogu edasise suhtluse tonaalsuse. Tavaliselt üritavad inimesed matkida oma vestlupartneri tuju ning seega saad enda poolt investeeritud positiivsuse suure tõenäosusega ka kuhjaga tagasi.

Esita suunavaid küsimusi

Suunavate küsimuste esitamine on parim viis uue informatsiooni hankimiseks. Seda tüüpi küsimused ei eelda väga täpset vastust, vaid pigem viivad vestluse mingile sinu poolt valitud territooriumile.

Kiida vähemalt korra päevas

Kui sa näed, et kolleeg või alluv on hakkama saanud millegi positiivsega, ära karda teda ka hea sõnaga meeles pidada. Tunnustus on üks olulisemaid mittemateriaalseid põhjuseid, miks inimesed üldse tööd teevad ning see ei nõua tunnustajalt tegelikult mitte midagi muud peale siiruse.

Palu kolleegidel ja alluvatel jagada teistega ka oma väiksemaid edusamme

Igas organisatsioonis on iga päev täis väiksemaid ning suuremaid õnnestumisi, kuid inimesed ei tea nendest midagi, kuna neist ei räägita. Kuigi edulugude jagamine võib esmapilgul tunduda hooplemisena, aitab see tegelikult kaasa hoopis kolleegide motivatsiooni kasvatamisele ning positiivsust ning edukust tähtsustava ettevõttekultuuri loomisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles