SEB: pank intressi peale maksma ei hakka

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB
SEB Foto: Mihkel Maripuu

SEB panga sõnul on intressi maksmine laenuvõtja kohustus, mis tähendab, et eluasemelaenude koguintress nulli minna ei saa.

«Praegu on meie käsitlus selline, et vastava lepingulise tingimuse olemasolul loetakse negatiivne baasintressimäär (sealhulgas kuue kuu Euribor) võrdseks nulliga ning sellisel juhul on intressimäär võrdne lepingus kokku lepitud muutumatu riskimarginaaliga. Kui selline tingimus puudub, siis vähendab negatiivne Euribor kliendi riskimarginaali ehk koguintressi,» selgitas SEB negatiivse kuue kuu Euribori mõju eluasemelaenude koguintressile.

«Küll aga ei saa tekkida olukorda, et pank maksab laenuvõtjale intressi, st koguintress ei saa minna alla nulli. Intressi maksmine on laenuvõtja kohustus. Seda põhimõtet väljendavad nii seadus kui ka meie laenuleping,» lisas pank.

Sama kinnitas Postimehele ka Swedbank.

Enamiku eluasemelaenude baasintressiks kujunenud kuue kuu Euribor langes esmakordselt ajaloos alla nulli (-0,002 protsendini). Eile kerkis Euribor taas plussi, täpsemalt 0,001 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles