PRIA toetus ei lase põllumehel kahjumlikku äri lõpetada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimatoodang vähenes möödunud aastal 4 protsenti 773 800 tonnini.
Piimatoodang vähenes möödunud aastal 4 protsenti 773 800 tonnini. Foto: Arvet Mägi

Iga lüpstud piimaliitri kohta vähemalt kuus senti kahjumit teenivaid piimatootjaid sunnivad loobumismõtete kõrval edasi tegutsema pangalaenud, piimatrahvid ja ka varem õnnistusena tundunud PRIA toetused.

Üle 200 Eesti piimatootja on saanud PRIA-lt selliseid toetusi, mille nad peaksid suure tõenäosusega tagasi maksma, kui lõpetaksid praegu tegevuse, müüksid lehmad ja paneksid laudauksed kinni, vahendab Äripäev.

Viimastel aastatel peaministri rahuloleva pilgu all uutes eurolautades põhupalle ümbritsenud roheliste lintide suurejooneline läbilõikamine on piimatootjatele vaid ilus mälestus üürikeseks jäänud hiilgusest. 

Tootjad ütlevad, et saatuse iroonia ja riigi hoolimatu põllumajanduspoliitika tõttu on praegu õnnelikud hoopis need piimatootjad, kelle lehmad elavad vanades aastakümneid remontimata lautades. 

PRIA kontrolliosakonna juhtivspetsialist Mari Sarv rõhutas, et kui piimatootjal on toetusest tulenevalt kohustus viis aastat pärast selle viimase osa väljamakset investeeringut säilitada ja sihipäraselt kasutada, ei tähenda tegevuse lõpetamine automaatselt, et ta peab toetuse tagasi maksma.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles