Sõõrumaa: USS vajab uue omaniku aktiivsust ja loomingulisust

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USS Security aktsionärid Mark Luts ja Urmas Sõõrumaa eile turvafirma tulevikku arutamas.
USS Security aktsionärid Mark Luts ja Urmas Sõõrumaa eile turvafirma tulevikku arutamas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS
  • Urmas Sõõrumaa jätkab veel mõnda aega USSi aktsionärina
  • Indrek Sepp lahkub USSist esimeses järjekorras

Venemaa turvaärist hiljuti väljunud Mark Luts omandab kohe 40 protsenti turvafirmas USS Indrek Sepale kuulunud aktsiatest ning asub täna ettevõtte nõukogu esimehe kohale.

USSi sümboliks peetav suurettavõtja Urmas Sõõrumaa ning tema äripartner Sepp astuvad nõukogust tagasi, loovutades kontrolli Eesti turvaturust kolmandikku omavas firmas uuele aktsionärile.

«USS vajab edasiminekuks raha ning omaniku aktiivsust ja loomingulisust. Minul ja Indrek Sepal on olnud liiga vähe aega ettevõttele pühendumiseks, mistõttu USSil polnud arengut,» ütles Sõõrumaa Postimehele.

Sõõrumaa esindajaks USSi nõukogus jääb investeerimisfirma U.S. Invest juht Tarmo Keskküla.

«Leping USSi müümiseks on juba sõlmitud kuid see on tingimuslik,» selgitas Sõõrumaa. «Seniste omanike aktsiad on seotud käendustega. Sepa käenduste ümbervormistamine võtab aega ligi nädala, minu käendustega võib minna aasta lõpuni.»

USSi rahastas seni Tallinna Äripank ning ettevõtte osanikud jätkavad täna pangas läbirääkimisi käenduste ümbervormistamise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles