Estonian Airi töötajad soovivad koondamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. novembri õhtul 17.30 paiku saabus Tallinna lennujaama viimane Estonian Airi lend.
7. novembri õhtul 17.30 paiku saabus Tallinna lennujaama viimane Estonian Airi lend. Foto: Erik Prozes

Estonian Airi töötajad soovivad, et neid tegevuse lõpetavast lennufirmast koondataks ja paluvad valitsusel kaaluda rahasüsti tegemist hüvitiste välja maksmiseks.

Estonian Airi töötajatel puudub selgus töölepingute lõppemise osas, ütles ametiühingu volitatud esindaja Peep Peterson BNS-ile.

Tema sõnul pole langetatud otsust inimesi koondada ja konkurentsikeeld võib töötajatel segada uute töölepingute allkirjastamist.

Petersoni sõnul oleks viisakas, kui lennufirma otsustaks oma endised töötajad koondada ja tagada sotsiaalsete garantiide säilimise kuniks inimesed endale uue töö leiavad. «See on Eesti seaduste eripära, et kui tööleping lõpetatakse poolte kokkuleppel, siis sotsiaalsed garantiid ei säili, aga samas võib inimesel uue töö leidmine võtta mitu kuud.»

Lisaks võiks Petersoni hinnangul valitsus tasuda töötajate koondamishüvitused sarnaselt reisijatele piletite hüvitamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles