Viru Keemia Grupp saab tänavu kopsaka kahjumi

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Keemia Grupi juhatuse esimehe Ahti Asmanni sõnul ei ole kavas suuri koondamisi, kuna vastasel juhul peaks ettevõte oma töö seisma panema.
Viru Keemia Grupi juhatuse esimehe Ahti Asmanni sõnul ei ole kavas suuri koondamisi, kuna vastasel juhul peaks ettevõte oma töö seisma panema. Foto: Eero Vabamägi

Kevadel Eesti Raudtee kütusekaardi isiklikuks tarbeks kasutamise pärast juhatuse esimehe kohalt lahkunud Ahti Asmann juhib olulisimat erakapitalile kuuluvat keemiatööstusettevõtet Viru Keemia Gruppi.

Kütusehindade madalseisu tõttu esimest korda kahjumisse langenud Ida-Virumaa suurimaid tööandjaid kavatseb siiski lähiajal kõik olulised töökohad säilitada, sest kokkuhoiu nimel tehtav vallandamine tooks kaasa ettevõtte sulgemise. Eesti Raudtee asjadest ei soovinud Asmann rääkida.

-Panen tähele, et teie kehakeeles on pärast Eesti Raudteest lahkumist ja tööle asumist Viru Keemia Grupis toimunud muutus. Kui raudteefirmas liikusite justkui mööda õhukest jääd, siis nüüd on teie astumine muutunud jõuliseks ja energiliseks.

Kehakeelt ma hinnata ei oska. Nendes ettevõtetes on ka mõndagi sarnast, sest mõlemad ärid on väga kapitalimahukad, otsused peab tegema pika aja peale ette. Sellest tulenevalt on ettevõtted kiirete keskkonnamuutuste poolt mõnevõrra haavatavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles