Nordic Aviation tõusis sloveenide abil pilvedesse

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviation Groupi esimene pressikonverents.
Nordic Aviation Groupi esimene pressikonverents. Foto: Erik Prozes

Laupäeva pärastlõunane Estonian Airi tegevuse lõppu märkiv pressikonverents möödus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis lakoonilises ja töises õhkkonnas, ilma leinameeleoluta ning asjalikult. Õhtune pressikonverents Tallinna lennujaamas, kus tutvustati uut, alustavat Eesti riiklikku lennufirmat Nordic Aviation Group, oli aga teist laadi: valitses pidulik meeleolu, pakuti kohvi ja värskeid kaneelisaiu ning suur osa uue firma 24 töötajast näitas end väsinud, õnneliku ning lootust täis näoga, kandes uhkelt sinist särki kirjaga «Lennud toimuvad».

Uue lennufirma rokkiva stiiliga juhatuse liige Erik Sakkov täpsustas, et Nordic Aviation ei ole veel lennundusfirma, vaid lende korraldav firma. Täiemahuline lennundusfirma, mis aitab Eesti uuel riigiettevõttel suuremat osa senistest Estonian Airi lendudest korraldada, on hoopis Eestiga suuruselt ja saatuselt võrreldava väikese Euroopa Liidu liikmesriigi Sloveenia riigifirma Adria Airways.

Pressikonverentsil olid laual Adria Airwaysi kirjadega lennukimudelid. Sloveenid istusid samuti väsinud ning ootusrikaste, õnnestumisse uskuvate nägudega pressikonverentsi ruumi tagaridades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles