Estonian Airi töötajate tulevik on lahtine

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. novembri õhtul 17.30 paiku saabus Tallinna lennujaama viimane Estonian Airi lend.
7. novembri õhtul 17.30 paiku saabus Tallinna lennujaama viimane Estonian Airi lend. Foto: Erik Prozes

Eile tegevuse lõpetanud Estonian Airi personali tulevik on selgusetu. 

Küsimusele, kas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumil (MKM) on Estonian Airi personali edasise käekäigu kohta plaan, vastas MKM-i transpordi asekantsler Ahti Kuningas, et ministeerium teeb endast kõik oleneva, et Estonian Airi töötajaid võimalikult palju toetada.

«Estonian Airis töötab palju tublisid inimesi ja loodan väga, et sellistele pühendunud inimestele jätkub tööd ka teistes ettevõtetes. Soovime ka ise Estonian Airi inimeste töösuhted korrektselt lõpetada,» sõnas Kuningas, kelle sõnul koguneb homme Estonian Airi nõukogu, mil tehakse otsused edasiseks. «Kindlasti on EA-l vaja praegu veel ka päris palju inimesi ettevõtte lõpetamise protsessis,» lisas Kuningas.

Riigi uus lennufirma Nordic Aviation on juhatuse liikme Erik Sakkovi sõnul nii uus ettevõte, mis alustas reaalset äritegevust alles 24 tundi tagasi. «Nordic Aviation ei ole Estonian Airi õigusjärglane. Ettevõte teeb endast oleneva, et võimalikult kiiresti leida töötajad. Appi on võetud tööjõu värbamise firmad, avaldatakse peagi töökuulutused ning pingutatakse maksimaalselt, et kiiresti inimesi värvata. Esimeses järjekorras palgatakse piloodid, pardapersonal, kaptenid,» sõnas Sakkov. Tema sõnul antakse lähipäevil teada, missugused on ettevõtte käivitamise etapid ning mis ajaraamis inimesi värvatakse.

Sakkov avaldas lootust, et uude lennufirmasse saavad tööle tulla võimalikult paljud Estonian Airi töötajad. «Palume mõista, et ettevõte on moodustatud rekordkiirusel, seetõttu kasutame esialgu nii palju outsourcingut ehk partnerfirmasid kui võimalik,» ütles Sakkov.

Estonian Airis töötab 160 inimest, kellest 10 on esitanud lahkumisavalduse. 

Eile saatis Euroopa Komisjoni konkurentsi peadirektoriaat välja pressiteate, milles hindas Eesti riigi poolt Estonian Airille antud riigiabi ebaseaduslikuks ja käskis kokku ligi 125 miljonit eurot riigile tagasi maksta. Rahvuslik lennufirma teatas vaid minutite jooksul, et lõpetab tegevuse, kuna seda raha neil pole.

Samas teatas ka riigi uus lennufirma Nordic Aviation Group, et alustab koostöös viie Euroopa lennundusettevõttega reisijate teenindamis kaheksal erineval lennuliinil. Esimene Nordic Aviationi korraldatav lend väljus täna hommikul kell 6:50 Amsterdami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles