Uuring: töötud ei tohiks kandideerimisel oma latti alla lasta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötu otsib tööd.
Töötu otsib tööd. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

USA riikliku majandusuuringute ameti hiljutisest uuringust järeldub, et ajutiselt senisest kehvema tööga leppimine vähendab võimalusi hiljem paremat töökohta leida, vahendab Business Insider.

Princetoni ülikooli, Arizona ülikooli ja California ülikooli teadlaste ühiseksperimendi käigus saadeti üle riigi 12 000 väljamõeldud sisuga CVd, millega kandideeriti kokku 5000 kontoritöökohale nagu administraator, juhiassistent ja kontorijuht. Iga CV puhul oli kandidaadile loodud sarnane taust: vastava ala bakalaureusekraad ning mitu aastat pidevat töökogemust. Samuti ei olnud väljamõeldud kandidaadid varem töötuna kirjas olnud.

Teadlased avastasid, et kandidaatidega, kes tunnistasid oma CVs, et nad on vaatamata oma kõrgele kvalifikatsioonile töötanud ajutiselt ka madalama palga ja staatusega töökohtadel nagu müügiesindajad või kassiirid, võtsid tööandjad palju harvemini ühendust.

Kuigi vahepealse, ajutise töökoha vastuvõtmine aitab kandidaadil rahaliselt parema töö otsingutel vastu pidada, võib see strateegia teadlaste sõnul aga hoopis kandidaadile vastu töötada, kuna jätab potentsiaalsele tööandjale temast vähem kvalifitseeritud inimese mulje.

«Tundub, et tööotsijale on pikas perspektiivis parem olla töötu ning otsida endale sobivat tööd, kui lasta latti alla ning töötada ajutiselt kehvemal töökohal ning jätkata samal ajal parema töö otsinguid,» märkisid autorid uuringu kokkuvõttes. «Teine võimalus on kehvema töö vastuvõtmisel see CVst parema mulje jätmiseks lihtsalt välja jätta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles