Warren Buffett sai rekordkasumi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Warren Buffett
Warren Buffett Foto: SCANPIX

Legendaarse investori Warren Buffetti juhitav valdusettevõte Berkshire Hathaway teenis kolmandas kvartalis 9,43 miljardit dollarit kasumit ehk kaks korda enam kui mullu samal ajal, kirjutab Bloomberg.

Rekordkasumini jõudis Buffett tänu otsusele soetada märtsis koostöös 3G Capitaliga Kraft Foods ning liita see juba portfellis olnud Heinziga, millega loodi  maailma suuruselt kolmas toiduainete ja jookide tootmisettevõte.

«Tema poolt oli see kaval investeering,» kommenteeris investeerimisfirma Henry H. Armstrong partner James Armstrong. «Vanal mehel on ülakorrusel ikka veel nutikust alles.»

Hoolimata Kraft Heinziga ära tasunud riskist on Berkshire Hathaway aktsia hind tänavu langenud umbes 10 protsenti, samas kui S&P indeks on tõusnud kaks protsenti. Mõned olulised aktsiad valdusettevõtte portfellist nagu American Express ja IBM on käesoleval aastal teinud läbi tugeva languse ning osa analüütikutest väidavad, et Buffett on oma positsioone nendes ettevõtetes liiga kaua hoidnud. Multimiljardär on aga teatanud, et usub mõlemasse ettevõttesse ning ei plaani oma osalusest niipea loobuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles