Tipud teada: vaata, kes on kinnisvaravaldkonna parimad 2015

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel rahvusvahelisel kinnisvarakonverentsil tunnustasid kinnisvaraliidud aasta parimaid.

Väärikas auhind Kinnisvara Guru 2015, millega tunnustatakse neid, kes on aasta jooksul silmnähtavalt ja positiivselt mõjutanud kinnisvarasektori arengut, läks Tallinnas Telliskivi Loomelinnaku asutajale ja tegevjuhile Jaanus Jussile.  Auhinda antakse tänavu välja juba 13. korda. Möödunud aastal pälvis auväärt tiitli EfTEN Capital.

«On rõõm, et meie tegemised lähevad korda ka laiemale publikule ja tunnustust leiab ka ettevõtmine, mis käib ehk tavapärasest erinevat rada. «See on meile suureks üllatuseks ja meil on au kuuluda sellesse väärikasse seltskonda, kes on läbi aastate žürii poolt valitud Kinnisvara Guru auhinna vääriliseks. Eelkõige on see auhind tunnustuseks just Telliskivi Loomelinnaku asukatele, kes on mänginud keskkonna kujundamisel kandvat rolli ja andnud sellele oma näo,» märkis Telliskivi Loomelinnaku asutaja ja tegevjuht Jaanus Juss.

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu tegevdirektori Tõnis Rüütli sõnul leidis žürii, et Telliskivi Loomelinnak on ära teeninud väärika kinnisvara guru tiitli, kuna on suutnud vana, inetu ja lagunenud nõukaaegse tootmiskompleksi muuta atraktiivseks keskkonnaks, kus on võimalik meeldivalt aega veeta ning toimub nii äri- kui ka loometegevus. «See piirkond on tuntud ja armastatud nii kohalike kui ka välismaalaste hulgas. Telliskivi Loomelinnak paistab silma ka selle poolest, et 2014. aasta lõpus avati seal Vaba Lava, mis on Tallinna esimene uus teatrihoone peale Eesti Vabariigi taasiseseisvumist,» lisas Rüütel.

Kinnisvara Guru ajalugu:

Kinnisvara Guru 2003 – asjaõigusseaduse loojad Priidu Pärna, Rein Tiivel, Villu Kõve ja Anre Zeno

Kinnisvara Guru 2004 – Nordea Panga juht Juhani Seilenthal

Kinnisvara Guru 2005 – Tallinna Tehnikaülikooli professor Ene Kolbre

Kinnisvara Guru 2006 – Eesti Kontserdi juht Aivar Mäe

Kinnisvara Guru 2007 - Tallinna Tehnikaülikooli professor Roode Liias

Kinnisvara Guru 2008 – ettevõtja Urmas Sõõrumaa

Kinnisvara Guru 2009 – SA Kutsekoda juhatuse liige Maaja-Katrin Kerem

Kinnisvara Guru 2010 - Ülemiste City AS

Kinnisvara Guru 2011 – Riigi Kinnisvara AS

Kinnisvara Guru 2012 – KOKO arhitektuuribüroo arhitektid Andrus Kõresaar ja Raivo Kotov

Kinnisvara Guru 2013 - SA KredEx

Kinnisvara Guru 2014 - EfTEN Capital AS

Kinnisvara Guru 2015 – Telliskivi Loomelinnak

Parimaks kinnisvara hindajaks tunnistati Eesti Kinnisvara Hindajate Ühingu juhatuse liige Monica Meldo, aasta maakleriks nimetati Pindi Kinnisvara maakler Anneli Sermat ning Kinnisvara Korrashoiu Guruks kuulutati Puhastuseksepert OÜ tegevjuht Helge Alt. Kinnisvarakonverentsi korraldavad Eesti Kinnisvara Haldajate ja Hooldajate Liit, Eesti Kinnisvara Hindajate Ühing, Eesti Kinnisvarafirmade Liit, Eesti Kinnisvaramaaklerite Koda ja Corpore Konverentsid. Liitude ühist kinnisvarakonverentsi on korraldatud alates 2002. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles