Euroopa Komisjon: kolm miljonit pagulast paneb majanduse kasvama

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Teretulemast, pagulased» silt Göteborgis.
«Teretulemast, pagulased» silt Göteborgis. Foto: theguardian.com

2017. aasta lõpuks saabuvad Euroopa Liitu kolm miljonit pagulast, kes võivad tuua kaasa kiirema majanduskasvu, ütles eile Euroopa Komisjon.

Iga kahe aasta tagant avaldatavas majandusprognoosis pakkus Brüssel, et enne 2017. aastat sisserände tempo aeglustuma ei hakka.

Komisjoni rehkenduste kohaselt lisab täiendav sisseränne 2020. aastaks Euroopa Liidu sisemajanduse kogutoodangule (SKT) 0,2 kuni 0,3 protsenti, vahendab Financial Times.

Juba lähiperspektiivis turgutavad Euroopa Liidu majandust kriisiga seotud riiklikud lisakulutused, selgitas komisjon. Keskmises perspektiivis hakkab majandust aga elavdama töökäte lisandumine.

Eraldi tõi komisjon välja kasuteguri Saksamaale: kui kõik tulijad on oskustöölised, lisavad nad sisemajanduse kogutoodangule tänavu 0,2 protsenti, tuleval aastal 0,4 protsenti ning 2020. aastaks 0,7 protsenti. Kui aga tegemist peaks olema lihttöölistega, on keskmise perspektiivi kasvuprotsendid 0,4 või 0,5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles