Lätlane läheb poodi, aitama endist kooli

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania «Savai skolai» pidulik avamine.
Kampaania «Savai skolai» pidulik avamine. Foto: iecava.lv

Sel nädalal käivitus Lätis «Oma kooli» (Savai skolai) kampaania kutsumaks kodanikke koonduma oma kunagise – või laste praeguse – kooli hüvanguks.

Kuni tuleva aasta veebruarini saavad Maxima Latvija kliendid iga 7 eurot ületava ostu eest kleepsu, mida on võimalik suunata konkreetsesse kooli vajalike asjade soetamiseks. Programm haarab kõiki lasteaedu ning üldharidus- ja kutsekoole, kirjutab Dienas Bizness.

Mõistmaks, mida koolidel kõige enam vaja, kohtusid liikumise eestvedajad haridusvaldkonna esindajatega ning selle tulemusel sündis enam kui 30 nimetusest koosnev kataloog: spordivarustus, tehnika, interaktiivsed õppevahendid, kontoritarbed, arendavad mängud jms.

Teatud koguse markide ettenäitamisel saavad koolid kataloogist tasuta kaupa valida.

SIA Maxima Latvija koos äripartneritega korraldavad kauba kohaleviimist koolidesse kuni 2016. aasta lõpuni.

Nagu näitas Maxima Latvija ja SKDSi küsitlus, ei ole enam kui 80 protsenti Läti elanikest viimase kümne aasta jooksul oma kooli toetanud. Peamise põhjusena toodi ära, et pärast lõpetamist kadus kontakt kooliga (32 protsenti), et puudus informatsioon selle kohta, et kool kogus annetusi (30 protsenti), või et kool üldse abi vajas (25 protsenti).

12 protsenti Läti elanikest tunnistavad, et ei tea, kuidas kooli aidata. Lausa 59 protsenti oleks aga valmis seda tegema, kui neid konkreetselt palutaks ohverdada oma koolile aega, raha või materiaalseid hüvesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles