Michal lubab Estonian Airi pankroti korral piletite korvamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Majandus- ja taristuministri Kristen Michali sõnul on valitsus valmis Euroopa Komisjoni negatiivse riigiabi otsuse korral Estonian Airi pileti tellinud reisijatele piletid kompenseerima.

«Eesti riik on teinud ettevalmistused juhuks, kui Euroopa Komisjonilt peaks tulema riigiabi osas negatiivne otsus. Oleme läbi mõelnud ka olukorra, et kui otsus peaks tulema, kuidas informeerida ja teenindada inimesi, kes on reisil või seda alustamas tulevikus, kui selline vajadus peaks kerkima,» ütles Michal BNSile.

Michal lisas, et varasemad juhtumid riigiabi mittelubatavuse korral on näidanud, et sellel hetkel pakub lennufirma reisijatele oma teenuseid isegi intensiivsemalt turu võitmise eesmärgil. «Kindlasti saab selles konkurentsis leida oma koha ka Tallinnas baseeruv Eesti lennundusettevõte Nordic Aviation Group.»

«Lennunduses on asjatundjate kogemusel pealegi väike omapära – uute lennufirmade lisandumine tuleb üldjuhul kasuks ka varem samal turul tegutsevatele ettevõtetele, kuna laieneb sihtkohtade hulk ja see annab võimaluse transiitlendudeks,» rääkis Michal.

Eesti valitsus on teinud Estonian Airi kapitalimakseid ja andnud aastatel 2008-2014 päästmisabi korduvate rahasüstidega umbes 130 miljoni euro väärtuses.

Euroopa Komisjon alustas praegu käimasolevat uurimist 2013. aastal, et hinnata, kas riiklikud toetusmeetmed on Euroopa riigiabi reeglitega kooskõlas. Komisjoni sellesisulist otsust oodatakse sel sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles