Teised turuosalised kritiseerivad Startup Estoniat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arengufond.
Arengufond. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Arengufondi vajalikkusest rääkides on tule alla sattunud ka Startup Estonia programm, mis pole teiste turuosaliste hinnangul kahe aasta jooksul piisavalt kiiresti tegudeni jõudnud.

Selle asemel on püütud tegeleda asjadega, mis on juba olemas, ja leida oma kohta. Kuigi tegevuste planeerimine on vajalik, leiavad turuosalised, et selleks on kulunud liiga palju aega, vahendab Äripäev.

Lisaks ilmselgele, et Eestis on veel palju asutusi, mis tegutsevad idufirmadele hea keskkonna loomisega, märkis Tehnopoli Startup Inkubaatori juht Martin Goroško, et Startup Estonia mitu aastat kestnud informatsiooni kogumisega ei ole teiste turuosalisteni jõudnud mingit väärtust, et seniseid teenuseid paremini pakkuda.

Startup Estonia juht Mari Vavulski selgitas, et pärast programmi Arengufondi alla toomist kestis pilootperiood, mille käigus uuriti ja analüüsiti, millest on idufirmade kogukonnas puudu, mida saaks riik pakkuda.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles