Musk: 20 aasta pärast ostetakse inimjuhile mõeldud autosid vaid sentimentaalsusest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Tesla Motorsi tegevjuht ja asutaja Elon Musk ütles ettevõtte kvartalitulemusi tutvustades, et vähem kui paarikümne aasta pärast on autonoomsete autode laia leviku tõttu muutunud inimjuhile mõeldud auto omamine majanduslikult sama mõttetuks kui hobuse pidamine, kirjutab Tech Insider.

«Ma usun, et pikas perspektiivis muutuvad kõik autod täielikult autonoomseks. Inimjuhiga auto nägemine muutub harulduseks,» ütles Lõuna-Aafrika Vabariigis sündinud tehnoloogiamiljardär, kes on tuntust kogunud makseteenuse Paypal, kosmosetehnoloogiaettevõtte SpaceX ja elektriautode tootja Tesla Motors asutajana.

«Kõik need uued autod, millel pole sel ajal täisautonoomsust, on negatiivse väärtusega. See on sama, mis hobuse omamine. Sul oleks see vaid sentimentaalsetel põhjustel,» lisas ta.

Täisautomaatsed sõiduautod peaks tema hinnangul turule jõudma 15-20 aasta pärast, kuid Tesla loodab esimese sellise mudeliga turule tulla palju varem.

Septembris rääkis Musk Taani ärilehele Borsen, et Tesla juhita autode tehnoloogia peaks valmis olema juba kolme aasta pärast. Oktoobris tõi ettevõte turule autopiloodisüsteemi, mis pakub juhtidele pool-autonoomseid turvalisus- ja mugavusteenuseid. Näiteks pakub süsteem automaatse pidurdamise, roolikeeramise, paralleelse parkimise ja sõidurea vahetuse fünktsioone. Seejuures kasutab Tesla tarkvara autode kogutud infot, et teenust automaatselt parandada ja edasi arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles