Uber panustab Lähis-Idas laienemisele veerand miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi mobiilirakendus
Uberi mobiilirakendus Foto: SCANPIX

Transpordirakendus Uber teatas, et investeerib Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika regioonis laienemisele 250 miljonit USA dollarit, kirjutab Bloomberg.

«Uber hakkab lähiaastatel oma teenuseid pakkuma mitmetes uutes Saudi Araabia ja Egiptuse linnades ning laieneb Lahoresse sisenedes ka Pakistani turule,» rääkis Bloombergile ettevõtte Lähis-Ida, Aafrika, Kesk- ja Ida- Euroopa regiooni juht Jambu Palaniappan. Hiigelinvesteering kulub juhtidele maksmisele, uute töötajate palkamisele ning Uberi mobiilirakenduste arendamisele.

«Me usume, et tegu on väga jõudsalt kasvavate turgudega, ütles Palaniappan. «Siin läbi löömine on meie globaalse äri jaoks väga oluline.»

Uber alustas regioonis tegutsemist kaks aastat tagasi ning hetkel on transpordirakendus esindatud Bahreinis, Egiptuses, Liibanonis, Kataris, Saudi Araabias, Jordaanias, Türgis, Marokos ning Araabia Ühendemiraatides.

Egiptuse pealinn Kairo on saanud ettevõtte Lähis-Ida, Aafrika ja Euroopa regiooni kõige kiiremini kasvavaks linnaks. Alates maikuust on Uberi kohalike juhtide arv kasvanud kuuekordseks. Seejuures rõhutas Palaniappan, et pea 40 protsenti Uberi juhtidest olid enne teenusega liitumist töötud.

Traditsioonilise taksotööstuse alustalasid raputava Uberi väärtuseks hinnati mõned kuud tagasi investorite poolt umbes 51 miljardit dollarit. New York Timesi andmetel on hetkel toimumas aga uus rahastusvoor, mille abil loodab ettevõtte koguda miljard lisadollarit ning mis omakorda tõstaks seni vaid kahjumit näitava ettevõtte hinnangulise väärtuse 60-70 miljardi dollari vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles