Läti hinnad tõusevad Eestist vähem

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti.
Läti. Foto: SCANPIX

Kaupade ja teenuste viimase kuu keskmine hinnatõus Lätis jäi Eestist vaid veidi väiksemaks, küll aga ei tule lõunanaabritel aastatagusega võrreldes oluliselt suuremaid summasid rahakotist välja käia.

Kaupade ja teenuste hinnad kallinesid Lätis oktoobris septembriga võrreldes 0,4 protsenti, teatas sealne statistikaamet. Sealjuures kallinesid kaubad kuuga 0,6 protsenti ning teenused odavnesid 0,3 protsenti.

Kuuga kallinesid enim ehk 5,8 protsenti leib ja teraviljatooted. Võrdluseks, Eestis kallinesid leivatooted kuuga 7,4 protsenti.

Rõivaste eest tuli lõunanaabritel kuu varasemaga võrreldes välja käia 3,1 protsenti rohkem ning jalatsid kallinesid 5 protsenti.

Eelmise aasta oktoobriga võrreldes tuli kaupade ja teenuste eest maksta 1 protsenti rohkem. Seejuures kallinesid kaubad 2,6 protsenti ja teenused odavnesid 3,2 protsenti.

Võrdluseks, Eestis oli kuine hinnatõus oktoobris 0,6 protsenti ja aastane 4,7 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles