Sotsid toetavad ametiühingute ettepanekuid täielikult

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna logoga õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Kõik ametiühingute keskliidu (EAKL) täna tehtud poliitikaettepanekud sisalduvad ka sotsiaaldemokraatliku erakonna seisukohtades, ütles erakonna juhatuse liige Eiki Nestor.


«Osa asju on kirjas töötajate manifestis, osa meie valmivas valimisprogrammis, osa asju oleme juba üle kümne aasta [ametiühingutega] koos ajanud,» rääkis Nestor. «Lugesin EAKLi ettepanekud hoolega läbi, et ka kas leian mõne punkti, mis meil kuskil kirjas ei ole. Ei leidnud.»

Sotsiaaldemokraadid esitasid hiljuti ise oma seisukohad tööturu osas nn töötajate manifestis. Sellega liitusid mõned ametiühingud, kuid mitte EAKL. Nestori sõnul on töötajate manifestist lähtuvalt toimunud paar «väga asjalikku » arutelu, milles osalesid nii EAKLi kui tööandjate esindajad ja ka erapooletud majanduseksperdid. Töötajate manifestile tulnud vastukajade alusel kujundavad sotsiaaldemokraadid oma tööturgu puudutavad seisukohad järgmise aasta valimisteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles