EALL ja Eesti Post peavad läbirääkimisi hinnapoliitika üle

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkastid.
Postkastid. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Hiljuti teatas Eesti Ajalehtede Liit (EALL), et Eesti Posti ajakirjanduse kojukande uus hinnatabel on ebaõiglane ning selle kujunemise metoodika arusaamatu.

Eesti Posti poolt ühepoolselt kehtestatud nn hinnaredel tooks nimelt EALLi andmetel ajalehtedele kaasa tellimishindade tõusu, mis langeks kahetsusväärsel moel euro kasutuselevõtu perioodi.

Probleemi lahendamiseks kutsuski liit postiasutust üles vastastikku kasulikele läbirääkimistele.

Nüüdseks on poolte sõnul esimesed kohtumised aset leidnud.

Ajalehtede liidu juht Mart Raudsaare sõnul on praeguseks kokku lepitud esialgne järgnevate kohtumiste graafik.

EALLi poolt kuuluvad läbirääkimismeeskonda Mart Raudsaar, Erik Roose Postimehest ja Tõnis Tõnisson Rapla maakonnalehest Nädaline.

«EALL tervitab, et Eesti Post on demonstreerinud valmisolekut sisulisteks läbirääkimisteks. Samas oleme Eesti Postiga kokkuleppinud, et ei kommenteeri avalikkusele läbirääkimiste sisu enne nende lõppu, mistõttu rohkemat ma praegu öelda ei saa,» lisas Raudsaar.

Eesti Posti pressiesindaja Inge Suder kinnitas samuti, et esimesed kohtumised on toimunud ja lisas, et neid tuleb veelgi.

Ühtegi konkreetset kokkulepet olukorra lahendamiseks pole aga ka Suderi kinnitusel seni veel sõlmitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles