G4S ekspordib Eestis teenitud kasumi

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
G4Si juht Priit Sarapuu.
G4Si juht Priit Sarapuu. Foto: Toomas Huik

Turvafirmast G4S Eesti liikus ligi 86 miljonit eurot Balti riikides teenitud kasumit Suurbritannia firmasse laenuna, mistõttu ei laekunud sellest sentigi maksuraha siinsesse riigieelarvesse.

Ettevõtte juht Priit Sarapuu ütles, et Eestis oleks dividendide võtmine investeeringute tegemiseks oluliselt kulukam ja keerulisem. Ehkki ettevõte on aastaid teeninud miljoneid kasumit, pole põhimõtteliselt majandusbuumist saati dividende võetud. Erand oli üksnes üle-eelmine majandusaasta, kui välja maksti 1,425 miljonit eurot, kirjutab Äripäev.

Lihtne arvutus näitab, et kui G4S oleks paar aastat tagasi võtnud 86 miljoni dividendidena välja, tulnuks sellelt tasuda ligi 21,5 miljonit eurot tulumaksu. AS G4S Eesti täpsustas, et laenatud 86 miljonit polnud vaid Eesti firma jaotamata kasum, see sisaldas ka Läti ja Leedu tütarettevõtetest laekunud dividende.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles