National Enquireri omaniku pea kohal kõlgub pankrotikirves

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
National Enquireri esikaas.
National Enquireri esikaas. Foto: American Media

National Enquireri,Stari, Men's Fitnessi emaettevõte ja Playboy äripartner American Media peaks paari lähema nädala jooksul välja tulema pankroti väljakuulutamise kaitse paketiga.

Majanduslangus mõjus American Mediale niivõrd halvasti, et ainuüksi grupi ühe tütarettevõtte American Media Operationsi võlg ulatus 2008. aasta lõpuks 1,1 miljardi dollarini, kirjutab businessinsider.com.

American Media plaan pankrotist pääsemiseks näeb ette ettevõtte reorganiseerimist, mille tulemusena saadakse lahti võlgadest, kuid antakse võlausaldajatele ettevõtte omandiõigus.

Umbes 80 protsenti ettevõtte praegustest omanikest on taolise tehinguga ka nõus.

Selle omamoodi «eelpakendatud pankrotiga» suudaks ettevõte tavapärase tegevuse taastada 60 päeva jooksul.

«American Media alustab selle sammuga, et tugevdada oma strateegilist seisukohta ja majanduslikku tugevust ning usaldust,» ütles American Media president ja tegevjuht David Pecker.

Businessinsider.com-i sõnul näitab pankroti esitamine tõesti «suurt majanduslikku usaldust ja tugevust» ning tegemist on vaid ühe sünge märgiga kirjastamise valdkonnast.

American Media on vaid üks enam kui tosinast USA ajalehtede ja ajakirjade kirjastajast, kes on alates 2008. aasta detsembrist pankrotiavalduse esitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles