Lennujaam Narva lähedal võib rahvusvaheliseks muutuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva tööstuspargi juhataja ja hobilendur Vadim Orlov on saavutanud märkimisväärset edu Venemaa ettevõtjate meelitamisel Ida-Virumaale. Olgina lennuväljale rahvusvahelise staatuse andmine aitaks Orlovi kinnitusel piirkonna ettevõtlusele kõvasti kaasa.
Narva tööstuspargi juhataja ja hobilendur Vadim Orlov on saavutanud märkimisväärset edu Venemaa ettevõtjate meelitamisel Ida-Virumaale. Olgina lennuväljale rahvusvahelise staatuse andmine aitaks Orlovi kinnitusel piirkonna ettevõtlusele kõvasti kaasa. Foto: Eero Vabamägi

Siseministeerium ei näe takistusi rahvusvahelise lennujaama avamiseks Narva lähedal Olginas, kuid kohalike võimude selle idee realiseerimiseks on ministeeriumi sõnul vaja täpset plaani ja kooskõlastusi teiste riigistruktuuridega.

Tänavu suvel pöördusid Narva linn ja Vaivara vald ministeeriumi poole palvega hinnata võimalusi avada Olginas rahvusvaheline lennujaam väikestele õhusõidukitele. Kohalike võimude idee tugines Narva tööstuspargis ja Sillamäe sadamas oma ettevõtteid laiendavate ärimeeste soovile saada lennuühendus esmajärjekorras Peterburiga, vahendas ERR.

Siseministeeriumi vastuses on öeldud, et põhjusi kohalikele võimudele ära öelda ei ole, kuid selle idee realiseerimiseks tuleb koostada finantsplaan, määrata ära tulevase lennujaama omanikering, koostada arenguplaan ja kooskõlastada kõik need ettevõtmised politsei- ja piirivalveameti, rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, lennuameti ja keskkonnaministeeriumiga.

Seni ei ole selge, mida kohalikud võimud pärast positiivse vastuse saamist tegema hakkavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles