Kuidas end 30 minutiga tööintervjuuks ette valmistada?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: SCANPIX

Vahel võib personalijuht kandidaadile helistada hommikutundidel ning paluda vestlusele juba sama päeva õhtupoolikul. Daily Muse jagab kasulikke nippe tööotsijatele, kellel napib aega, et end intervjuuks pikemalt ette valmistada.

10 esimest minutit: keskendu lugemisele

Kui sa lähed konkreetset töökohta puuduvatale intervjuule, tuleks vastav töökuulutus väga süvenenult läbi kammida. Kui võimalik, prindi kuulutus välja ning markeeri enda jaoks selle olulisemad märksõnad. Kui sa loed kuulutust oma telefonist või tahvelarvutist, tee sellest kuvatõmmis, et sul oleks võimalik lugeda ka hetkedel, mil ei ole võimalik internetti kasutada.

Seejärel tee kiire taustakontroll tööd pakkuva ettevõtte kohta. Tutvu koduleheküljel selle ajaloo, väärtuste ja missioonidega. Kasuta lisainfo leidmiseks Google´i otsingumootorit. Muidugi ei ole sul aega kõiki artikleid läbi lugeda, kuid ka pealkirjade abil on tihtipeale võimalik aimu saada selle meediakuvandist ning võimalikest tegevusplaanidest.

Kümme järgmist minutit: kohalda ennast ettevõtte vajadustega

Näiteks võisid  sa esimese kümne minuti jooksul taustakontrolli tehes teada saada, et ettevõte on ennast ümber struktureerimas ning töökohale otsitakse inimest, kellel on suurepärased kommunikatsioonioskused ning kes oskab panustada tiimitöösse. Pea iga tööintervjuu käigus palub tööandja sul endast ning senistest kogemustest rääkida. Just see on parim hetk lasta oma taustateadmised käiku ning keskenduda oma oskuste, võimete ja kogemuste kirjeldamisel just ettevõttele olulistele teemadele ja märksõnadele. Alati võiks olla tagavaraks mõned lood sellest, kuidas sa suutsid üksinda mõne olulise probleemi lahendada, näidata juhivõimeid ning olla suurepärane meeskonnaliige.

10 viimast minutit: leia midagi unikaalset

On tuntud tõde, et alati ei ole kõige kvalifitseeritum kandidaat see, kes lõpuks töö endale napsab. Oluline on intervjueerijale mõne positiivse omadusega meelde jääda ja teistest kandidaatidest eristuda. Mõtle, kas sul on mingeid asjakohaseid oskusi või muid kvalifikatsioone, mida konkurentidel suure tõenäosusega ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles