Soome suurimad sissetulekud: mängulooja edestab pankureid

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasse Louhento.
Lasse Louhento. Foto: facebook.com/Supercellgames

Soome mobiilimängude firma Supercell mängulooja Lasse Louhento tõusis 6,1 miljoni euroga mullu suurimat sissetulekut teeninud soomlaste etteotsa, edestades suurfirmade juhte ja pankureid.

Louhento 6,1 miljoni eurone deklareeritud sissetulek on seletatav Supercelli optsiooniprogrammiga. Ettevõtte teatel märkisid mitmed selle töötajad mullu aktsiate ostuoptsioone, ehk võimalust aktsiaid teatud kindlaksmääratud hinnaga omandada, vahendas Soome rahvusringhääling YLE. Isegi kui optsioone pole kasutatud, lähevad need Soomes siiski sissetulekuna deklareerimisele.

Mänguloojaid firmasid ühendava liidu Neogames juht Koopee Hiltunen ütles YLEle, et optsioonide andmine preemiaks eduka mängu loonud tiimile on tavaline komme selles sektoris. Louhento on Soome üks kogenumaid mänguloojaid ning Supercelli edukaima mängu Clash Of Clans peadisainer.

Louhento sissetulekult võetav maksumäär on 52,5 protsenti. Kapitalitulu tal mullu ei olnud.

Louhento järel sai Soome mullu suurimaid sissetulekuid saanud inimeste edetabelis teise koha endine Kone tegevjuht ja praegune ettevõtete liidu EK juht Matti Alahuhta. Alahuhta sissetulek ulatus mullu 4,1 miljoni euroni.

3,9 miljonit teenis Sampo kontserni juht Kari Stadigh ning võrdselt 3,2 miljonit Hispaania panga Santander Soome filiaali endine juht Pekka Pättiniemi ja praegune juht Arttu Nykänen. Santanderis maksti üldse mullu soomlastele hästi, pangast jõudis sissetulekute esikümnesse veel kolm meest. Hispaania pank on Soome suurima autoliisinguportfelli omanik ning tegev ka tarbijalaenude turul.

Veel mahtusid esikümnesse margariinitootja Raisio tegevjuht Matti Rihko 2,9 miljoni ning metsa- ja paberitööstuskontserni Metsä Groupi juht Kari Jordan 2,7 miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles