Dividendisadu purustab tänavu rekordi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Kitt
Robert Kitt Foto: Jaanus Lensment

Ettevõtted liiguvad kõigi aegade rekordi suunas, olles tänavu üheksa kuuga maksnud omanikele juba pea üks miljard eurot enam dividenditulu kui möödunud aastal.

Kokku maksti tänavu esimesel üheksal kuul välja maksu- ja tolliameti andmetel 2,4 miljardi euro eest dividende, mis võrdluseks moodustab enam kui veerandi kogu Eesti riigi tuleva aasta riigieelarvest. Samas pole kasvanud isikute arv, kellele väljamakseid tehti. Koos väljamaksete suurenemisega on 70 miljoni euro võrra kasvanud ka dividendidelt makstav tulumaks, vahendab Äripäev.

Seejuures suur osa miljardist läheb Swedbanki arvele – nemad võtsid teises kvartalis välja 400 miljonit eurot dividende, mis täitis riigikassat saja miljoni võrra. Panga juht Robert Kitt ütles rekordilisi dividendimakseid kommenteerides, et ajastu märk nii ilus ei ole – dividendid annavad märku kapitalist, mida ettevõttel näiteks laienemiseks vaja ei lähe.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles