Fotod: ka Põhja-Korea valmistab autosid ja sellised on nende viimased mudelid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Koreas toodetud auto
Põhja-Koreas toodetud auto Foto: Mashable

USA autotööstusel on Ford, Saksamaal Volkswagen, Jaapanil Toyota ja erakriigil Põhja-Koreal ... Pyeonghwa Motors.

See totalitaarse riigi tõenäoliselt ainus autoettevõte toodab väikest kogust sõidukeid riigi läänerannikul asuvas sadamalinnas Nampos. On selgunud, et pealinna Pyongyangi külastajatel on nüüd võimalus selle tehaseid külastada, teha isegi proovisõitu ning soovi korral ka varuosasid osta, vahendab Mashable.

Põhja-Korea uurimisele suunatud mittetulundusühingu Choson Exchange teaduril Andray Abrahamianil õnnestus tehast külastada möödunud kuul ning kaasa võtta brošüüre praegu pakkumisel oleva 25 sõidukimudeli kohta.

Promomaterjalid sisaldavad kütusekulu ja maksimumkiiruse kohta andmeid selliste mudelite kohta nagu Cuckoo (Kägu) ja Land of Korea. Kõlavate nimede kõrval pole aga autode näitajad mitte just maailmatasemel, näiteks on nende võimsuseks enamusel 80 hj ja vähem. Võrdluseks: Toyota Camry näitajaks on 178 hj.

Sõidukite hinnad jäid 9000 ja 27 000 euro vahele. Möödunud aastal toodeti tehases väidetavalt kõigest 1600 autot, tänavatel liiklevatest autodest moodustavad need hinnanguliselt 10-20 protsenti. Välimuselt kipuvad need vägagi paljude lääne automudelite sarnased olevat.

Pyeonghwa Motors (Rahu Mootorid) moodustati 1999. aastal koostöös Põhja-Korea valitsuse kontrolli all olevate Lõuna-Korea ettevõtetega Unification Chruch ja Ryonbong General Corp.

Fotod: Andray Abrahamian/Mashable

Foto: Mashable
Foto: Mashable
Foto: Mashable
Foto: Mashable
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles