Sharp müüb maha oma LCD äri

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi logo.
Sharpi logo. Foto: YURIKO NAKAO/REUTERS

Jaapani tehnoloogiaettevõtte Sharp tegevjuht Kozo Takahashi kinnitas ajakirjanikele, et firma plaanib maha müüa oma LCD paneelide äri, kirjutab Reuters.

«Ma ei saa nimetada nimesid, kuid me oleme praegu läbi rääkimas mitmete ettevõtetega,» ütles Takahashi, lisades, et ta ei saa täpsustada ka käimasolevate läbirääkimiste lõppaegu.

Raskustes Sharpile avaldavad LCD-paneelide üksuse müügiks survet ettevõtte tööl hoidmiseks hiigellaene andnud pangad, mis soovivad kahjumlikust üksusest võimalikult kiiresti lahti saada või sellele partner leida.

Kuigi Sharp sai pankadelt maikuus 1,7 miljardi dollari suuruse päästepaketi, puuduvad ettevõttel ressursid, et ekraaniäris konkurentsis püsimiseks vajalikke investeeringuid teha.

Sharp suutis kolmandas kvartalis olla kokkuvõttes küll 29 miljoni dollariga kasumis, kuid samal ajal oli LCD üksus eraldivõetuna 105 miljoni dollariga kahjumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles