Gazpromi lennufirma ei saanud luba avada Tallinn-Moskva lennuliini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Vene riikliku gaasimonopoli Gazpromi lennufirma Gazpromavia tahtis avada Tallinn-Moskva lennuliini, kuid kuna ettevõtte julgestusprogramm ei vastanud Euroopa Liidu (EL) nõuetele, jäi lennufirmal liiniluba saamata.

«Gazpromavia avaldas soovi Eestisse lendama hakata, kuid mingil hetkel kadus nende huvi ära. Nende julgestusprogramm ei vastanud päris neile nõuetele nagu EL-is olema peab,» ütles majandus- ja kommunikatsioonimisteeriumi avalike suhete nõunik Mihkel Loide BNSile.

Tallinna Lennujaama meediasuhete juht Lauri Linnamäe rääkis BNS-ile, et Tallinna Lennujaama inimesteni pole Gazpromavia soov Tallinnasse lennata varem jõudnud.

Gazpromavia kuulub 100 protsendiliselt Gazpromile ning ettevõte korraldab reisi- ja kaubalende peamiselt Venemaa siseselt. Gazpromavia sihtpunktideks on veel Itaalia, Serbia ja Uzbekistani lennujaamad. Ettevõttes töötab üle 2500 töötaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles