Prosecco tõstab Itaalia maailma suurimaks veinitootjaks

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügisene viinamarjaväli Prantsusmaal.
Sügisene viinamarjaväli Prantsusmaal. Foto: SCANPIX

Itaalia selle aasta veinitoodang on kasvamas 10 protsenti 48,9 miljoni hektoliitrini ehk 6,5 miljardi pudelini, millega möödub Prantsusmaast ja temast saab suurim veinitootja maailmas, vahendab Bloomberg.

Prantsusmaa veinitoodang kasvab rahvusvahelise viinamarja ja veiniorganisatsiooni (OIV) hinnangul 1,2 protsenti 47,4 miljoni hektoliitrini.

Itaalia veinitootmise, mis ulatub Vana-Rooma eelsesse aega, käive oli eelmisel aastal 4,55 miljardit eurot, mis moodustab 9,4 protsenti riigi põllumajandustoodangust.

Itaalia veinitoodangu kasvumootoriks on prosecco ja teised vahuveinid.

Globaalne veinitootmine kasvab kaks protsenti 275,7 hektoliitrini. Kolmandal kohal on Hispaania, mille toodang on langemas 4,2 protsenti 36,6 miljoni hektoliitrini ja neljandal kohal Argentina, mille toodang kukkus 12 protsenti 13,4 miljoni hektoliitrini.

«Põhjapoolkeral oleme alles saagikoristamist lõpetamist, mistõttu need numbrid on esialgsed,» ütles OIV peadirektor Jean-Marie Aurand ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles