Kiire internet tekitas suure tüli

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Illusioonid Eesti internetivõrgustiku harmoonilisest laienemisest purunesid 17. oktoobril, kui paljude Eesti IT-arengu eest vastutajate ja meediaettevõtete kirjakasti laekus pressiteade Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutuselt (ELASA).

Sõnum ise oli pealtnäha lihtne ja lakooniline: sihtasutuse nõukogu ja selle juhatuse ainus liige Olav Harjo ei saa enam omavahel läbi ning seetõttu lähevad nende teed jaanuari lõpus lahku. Tõenäoliselt oli teade poolte vahel kokku lepitud, kuid Harjo lihtsalt niisama igavalt lahkuda ei kavatsenud.

Imestus selle üle, kuidas küll kõik Euroopa Liidu vastava abiprojekti rahad ikka ja jälle ühe sihtasutuse – ELASA – kätte langevad ja miks hea internet kuidagi tarbijateni ei jõua, oli kestnud muidugi aastaid. Sihtasutuse, mille on moodustanud siinsed suuremad telekommunikatsiooniettevõtted, et EstWini egiidi all vedada interneti põhimagistraalideks olevad valguskaablid üle kogu Eesti ja sealhulgas ka oma mobiilimastideni, et läbi nende mobiilset andmesidet lõpptarbijatele pakkuda – loomulikult tasu eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles