Saar soovib tööandjatele maksuvabastust töötajate spordikuludelt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Indrek Saar.
Kultuuriminister Indrek Saar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriminister Indrek Saar koostab valitsusele ettepanekut, millega tahetakse kehtestada tööandjatele maksuvabastus teatud summa ulatuses, mis kulub töötajate sporditegevuse peale.

Teisipäeval käis kultuuriminister Indrek Saar riigikogu kultuurikomisjoni ees muuhulgas tutvustamas ideed, mis näeb ette töötajate tervise edendamist ja tööandja kulude maksustamise muutmist. «Minister tutvustas sel teemal memorandumeid, mille kultuuriministeerium koostanud on. Maksuvabastus sportimise eest tundub väga mõistlik idee,» ütles riigikogu kultuurikomisjoni esimees Laine Randjärv BNSile.

«Täpsemalt on võimalik kultuuriministeeriumi ideeprojekti tutvustada detsembri teises pooles, seetõttu on praegu veel vara öelda, mis summa ulatuses maksuvabastus kehtima hakkab,» rääkis kultuuriministeeriumi kommunikatsiooninõunik Kai-Ines Nelson BNSile.

Nelson tõi välja, et selleks, et praegune olukord töötajate terviseedendamisele ning spordile suunatud tööandja kulude maksustamise osas võiks muutuda, peab tegema muudatusi aga tulumaksuseaduses, mis on rahandusministeeriumi kompetentsis.

Nelsoni sõnul on maksuvabastuse kehtestamise ettepaneku aluseks kultuuriministeeriumi ja spordiorganisatsioonide poolt ette valmistatud arengustrateegia "Eesti sport 2030", mille eesmärk on kirjeldada Eesti spordipoliitika põhisuunad aastani 2030.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles