Eesti säilitas 16. koha Maailmapanga ettevõtluse edetabelis

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmapanga peakorter Washingtonis.
Maailmapanga peakorter Washingtonis. Foto: Karen Bleier / AFP

Eesti säilitas tänavuses maailmapanga koostatud Doing Business edetabelis mulluse 16. koha.

Kümme kohta tõusis Eesti ettevõtlusega alustamise kategoorias, 25. kohalt 15. kohale. Tõusu põhjus oli Eestis teostatud reform, mis võimaldab miinimumkapitaliga ettevõtet registreerida, põhjendab Maailmapank Doing Business aruande kodulehel.

Kõige kõrgem koht, neljas, on Eestil edetabelis kinnisvara registreerimise kategoorias. Mullu oli Eesti ses kategoorias samal kohal.

Mullusega võrreldes paranes Eesti sooritus veel maksude maksmise kategoorias, kuid halvenes laenude kättesaadavuse, lepingute jõustamise ja pankrottide menetlemise kategoorias.

Eesti on siiski minimaalselt edenenud: kui mullu oli Eesti tulemus edetabeli tipu tulemusest 79,27 protsenti, siis tänavu on see 0,22 protsendipunkti võrra parem.

Nagu mullugi, olid ka tänavu edetabeli kolm parimat riiki Singapur, Uus-Meremaa ja Taani. Ka edetabeli punased laternad, Eritrea ja Liibüa on jäänud mullusega võrreldes samaks.

Rootsi on 8., Norra 9. ja Soome 10. kohal ning Leedu 20. ja Läti 22. kohal. Rootsi ja Norra vahetasid mulluse edetabeliga võrreldes kohad, Leedu tõusis ühe koha võrra. Edetabeli 51. kohal on Eesti idanaaber Venemaa, parandades mullust tulemust kolme positsiooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles