Mihkelson: liitlaste majutamine hotellides ei peaks küll kedagi häirima

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Hotellid peaksid pigem võitma kui kaotama liitlaste majutamisest, leidis riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson, vaieldes vastu Eesti Hotellide ja Restoranide aseesimehele, kelle sõnul peletavad liitlaste sõdurid tavalisi turiste eemale.

«Härra Mägusa seisukohaga ei saa mingil viisil nõustuda,» märkis Mihkelson. «Meie liitlasvägede kohalolek on üks olulisem tagatis Eesti julgeolekule ning nende majutamine vajadusel meie hotellides ei peaks küll kedagi häirima.»

«Eesti laiendab eelolevatel aastatel ka kasarmukohtade arvu liitlastele, kuid hotellid peaksid pigem võitma kui kaotama ka liitlaste majutamisest,» nentis Mihkelson, kelle arvates mõjutavad välisturistide vähenemist hoopis teised tegurid.

«Esiteks Venemaa agressiivsus ja sõda Ukrainas. Teiseks vene rubla nõrgenemine ja Vene turistide ostujõu vähenemine. Kolmandaks on Tallinnasse kehvapoolse lennuühenduse tõttu raske pääseda,» loetles ta, lisades, et neid tegureid leidub kindlasti veel.

«NATO liitlased on just aga see pool võrrandist, mis aitab taandada tervikuna julgeolekuohtusid ning suurendab ka rahvusvahelist kindlust Eestisse reisivatele turistidele,» sõnas Mihkelson.

Samuti tõi ta välja, et liitlaste militaarturistideks nimetamine on veidi ebakohane. «Nende kohalolek siin peaks olema pikaajaline - paraku nõuab seda üldine julgeolekukeskkond. Ja see on ka Eesti turismiettevõtete huvides,» lisas riigikaitsekomisjoni esimees.

Eesti Hotellide ja Restoranide aseesimees ja Nordic Hotel Foorumi juht Feliks Mägus ütles, et liitlaste sõdurid, keda oli aasta esimese kaheksa kuu jooksul kuni kümme protsenti Tallinna koguturistidest, peletavad eemale tavalisi turiste.

Ta ütles, et põhjus, miks hotellide täituvus ei ole kukkunud, on see, et kasvanud on militaarturistide osakaal. Neid oli viis-kümme protsenti Tallinna turistidest ehk 200-350 tuba. Suurim kasv on tulnud Hispaaniast. Eriti võib sõjaväega seotud hotellikülastajaid leida kesklinnast. 

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles