Põgenikekriis võib sundida Euroopat eelarvereegleid lõdvendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Sloveenias Rigonce´is
Põgenikud Sloveenias Rigonce´is Foto: SCANPIX

Euroopa riigid ei pruugi olla võimelised panema mõningaid põgenikekriisiga seotud kulusid eelarvepuudujäägi reeglite sisse, sõnas Euroopa Komisjoni juht Jean-Claude Juncker 

Eelarve ei tohiks olla enam kui kolme protsendiga miinuses. «Seda hinnangut antakse riigipõhiselt, ent peame meeles, et põgenikega seotud kulud on suurenenud,» sõnas ta, vahendab Wall Street Journal.

Ta ütles, et kuna põgenikekriis on ääretult tõsine probleem, annab Komisjon eelarvetele pisut manööverdamisruumi. Seda ainult juhul, kui riik suudab tõestada, et lisakulutused on seotud põgenikega.

Saksamaa kolmekordistab põgenike majutamiseks mõeldud raha 15 miljardi euroni. Nende eelarvepuudujääk on praegu veel kolme protsendi piires, ent see võib aasta lõpuks muutuda.

Migrantide esmased sihtkohad ehk Kreeka, Horvaatia ja Sloveenia on kolme protsendi piiri juba ületanud. Nemad tõenäoliselt saavad kolme protsendi piiri ületada, kui suudavad tõestada, et põgenikekriis on tühjendanud nende niigi pisikest rahakotti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles