Arengufond hakkab investeerima ärikiirenditesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ville Jehe
Ville Jehe Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Arengufondi nõukogu kiitis täna toimunud korralisel koosolekul heaks Arengufondi uue investeerimisstrateegia, mille kohaselt hakkab investeerima ärikiirenditesse.

«Uus investeerimisstrateegia aitab ellu viia Arengufondi eesmärki arendada riskikapitaliturgu, et Eestis tekiks juurde kõrgtehnoloogilisi ettevõtteid. Uue investeerimisstrateegia kohaselt investeerib Arengufond riskikapitali varases faasis tegutsevatesse ärikiirendi fondidesse,» ütles Arengufondi nõukogu esimees Ville Jehe pressiteates.

«Investeerimisstrateegia põhitingimuste põhjal alustatakse läbirääkimisi potentsiaalsete turuosalistega ning valmistatakse ette põhjalik protsess uute investeerimisobjektide leidmiseks,» kommenteeris Startup Estonia juht Mari Vavulski. «Eestis on täna turul puudu varases faasis tegutsevad professionaalsed erafondivalitsejad. Uued investeeringud võimaldavad riigil iseseisvate fondivalitsejate arvu suurenemisel sekkumist turule vastavalt vähendada.»

Ärikiirendi fondid investeerivad enda poolt välja töötatud fondi investeerimisstrateegia alusel Arengufondilt ja eraturult kaasatud vahendid kõrgtehnoloogilistesse start-up'idesse ning pakuvad neile globaalseks muutumisel ja järgmiste voorude riskikapitali kaasamiseks igakülgset tuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles