Rail Balticu ühisettevõte sai uue tegevjuhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baiba Rubesa
Baiba Rubesa Foto: Foto: Erakogu

Eile nimetas kolme Balti riigi ühisettevõtte RB Rail nõukogu ettevõtte uueks juhatuse esimeheks ja tegevjuhiks Baiba Rubesa, kes alustab tööd neljapäeval.

«Juba valikuprotsessi käigus sai meile selgeks, et Baiba Rubesa aastatepikkune kogemus oluliste rahvusvaheliste projektide juhina, tema erialased teadmised ning suurepärane suhtlemisoskus on heaks vundamendiks sellel olulisel ametikohal töötamiseks. Usun, et Baiba Rubesa suudab viia ühisettevõtte ning kogu Rail Balticu projekti uuele tasemele, arendades selle ajaloolise projekti juures edasi juba seni saavutatut,» ütles RB Rail nõukogu esimees Anti Moppel pressiteates.

Juhatus tänas senist tegevjuhti Edvīns Bērziņšit hea töö eest, rõhutades eriti tema saavutusi ettevõtte asutamisel ja esimese CEF (Connecting Europe Facility) rahastuse taotlemisel.

Juhatus kogunes kaks päeva enne 28. oktoobrit, mis on Baltimaade ühisettevõtte RB Rail asutamise esimene aastapäev. Ettevõtte põhiliseks ülesandeks on kiire ja Euroopa standarditele vastava raudteeühenduse loomine ning tagamine. Esimene oluline ülesanne on juba täidetud – Rail Balticu projekt on esitatud Euroopa Liidu rahastuse saamiseks ning Euroopa Komisjon on andnud positiivse vastuse kaasfinantseerimise kohta. 

Rubesa on varem töötanud juhtivatel ametikohtadel Norra kütusehiiu Statoil grupi ettevõtetes Lätis, Aserbaidžaanis ja Norras ning samuti sellistes ettevõtetes nagu DnB NOR, Citadele pank ning Volkswagen. Ta on omandanud magistrikraadi Toronto Shaw kolledžis ning õppinud Toronto Yorki ülikoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles