Kuidas alustada tööpäeva produktiivselt?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka kohvivalmistamine võib olla osa produktiivsusele kaasaaitavast rutiinist
Ka kohvivalmistamine võib olla osa produktiivsusele kaasaaitavast rutiinist Foto: SCANPIX

Business Insider vahendab konsultatsioonifirma Robert Half Management Resources nelja soovitust, mis aitavad iga tööpäeva alustada motiveeritult ja tulemuslikkusele orienteeritult.

Loo endale kindel rutiin ja pea sellest kinni

See võib olla ükskõik milline harjumuslik tegevuste järjekord, mis aitab sul kõige paremini tööle keskenduda. Näiteks alustavad mõned inimesed iga oma tööpäeva kohvikeetmise või üldsõnalise tegevuskava paika panemisega.

Ära lase meilipostkastil enda üle võimust võtta

Meilipostkasti ei peaks vaatama kohe esimese asjana peale hommikul üles ärkamist. Selle asemel tuleks läbi mõelda, millised kirjad on sinu jaoks prioriteetsed ning millised mitte ning alles siis, ettevalmistunult esimest korda postkast avada. Tegele ainult kõige prioriteetsemate ja kiireloomulisemate meilidega ning liigu seejärel edasi uutele ülesannetele.

Suhtle kolleegidega

Tööpäeva alguses tuleks kindlasti vahetada paar sõna oma meeskonnaliikmete ja teiste kolleegidega. Isegi, kui sa ei saa sellega juurde mingit olulist infot, aitab see kaasa tööpäeva sisseelamisele ning annab toetava tunde eelseisvate ülesannete lõpuleviimiseks.

Tee trenni või tegele mõne muu saavutustunnet tekitava tegevusega

Tööd on hea alustada tundega, et oled juba midagi sellel päeval saavutanud või ära teinud. Selleks võib olla lühike, pooletunnine hommikusörk pargis või raamatuga lõpulejõudmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles