Saksa transpordiminister arutas USAs Volkswageni heitmepettust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa transpordiminister Alexander Dobrindt.
Saksamaa transpordiminister Alexander Dobrindt. Foto: SCANPIX

Saksa transpordiminister Alexander Dobrindt andis esmaspäeval Washingtonis USA kolleegile Anthony Foxxile ülevaate Berliini sammudest seoses Volkswageni heitmepettusega, ütlesid ametnikud.

«Panin USA valitsusele ette hoida neid arengutega regulaarselt kursis,» ütles Dobrindt Saksa ametnike avalduses, vahendab BNS. «Samuti kutsusin USA ametkondade eksperte Saksamaale meie protseduuridega tutvuma.» 

Teisipäeval kohtub Saksa transpordiminister USA keskkonnaameti esindajatega.

Volkswagen on tunnistanud 11 miljonile diiselautole niinimetatud petuseadme paigaldamist, mis lülitab testi ajal mootori madalama heitgaasi eritamise režiimile.

Ajaleht Financial Times kirjutas esmaspäeval, et Euroopa keskkonnaametnikud vaatasid Volkswageni rikkumistele aastaid läbi sõrmede.

Väljaande valdusesse sattunud dokumentide kohaselt oli autotootjate heitmepettus Euroopa Liidu juhtkonnas teada ja selle üle vaieldi juba ammu enne seda, kui USA võimuesindajad väärkasutuse paljastasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles