EL võib rakendada karmimaid privaatsusreegleid internetis

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutihiir.
Arvutihiir. Foto: Tootja foto

Euroopa Liit on üle vaatamas oma 15 aasta vanust andmekaitseseadust, mis tehti enne Facebooki ja Google ajastut ning võib 2011. aasta keskel välja tulla uute regulatsioonidega, mis parandavad inimeste privaatsust internetis.

«Mis juhtub internetis, see jääb internetti,» paljud Facebooki ajastu inimesed teavad seda, kirjutab EUObserver. Inimesi on vallandatud sotsiaalvõrgustikes peopiltide ja halbade naljade eest.

«Õigus olla unustatud» seaduse üks punkt näeb ette, et inimestel saab olema õigus lasta sotsiaalvõrgustikel täielikult kustutada nende kontod.

Nagu paljud teavad, ei kustuta näiteks Facebook inimeste andmeid vaid lihtsalt peidab need teiste silmade eest, et hiljem, kui kasutaja tahab jälle kontot aktiveerida, need kohe võtta oleksid.

Uue regulatsiooni kohaselt peab see muutuma ning võrgustikud peavad inimeste info täielikult kustutama, et see ei jääks kuhugi internetiavardusse «hõljuma».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles